Eterična ulja,  Savjeti

Kako sam otkrila Copaiba eterično ulje

Znam poprilično o eteričnim uljima, koristim ih za tretmane i pripravke, ali eterično ulje Copaiba YounLiving za mene je bilo pravo otkriće. Naprosto, ta me nježna drvenasta aroma oduševila. Uz ostalo i stoga što sam, igrom slučaja, otkrila da se može koristiti izravno na koži.

Igrom slučaja, da.

Naime, moj je suprug pravi i ustrajni „sam svoj majstor“, osobito kad je riječ o stolarskim radovima, daskama, letvama, drvu općenito. Ne posustaje, stalno nešto pili, uglavljuje, spaja… Kad završi vrata, eto ga s prozorom, kad je to gotovo eto ideje za drvenu vrtnu kućicu. Ponekad mislim da pretjeruje, a ponekad i on sam zna kako u želji da što prije dovrši neku policu ili stalak radi dosta brzo pa se… naravno, poreže.

Tako sam ja njegovom nepažnjom otkrila moć eteričnog ulja Copaiba.

Tek sam ušla u kuću, kad iz radionice začujem bolni jauk. Ništa strašno, ali potrčah… a on stoji s nevelikom posjekotinom na podlaktici. Peče, progovori. A ja sam u torbici imala dvije bočice eteričnih ulja, od kojih je jedna bila tek kupljena Copaiba. Ne razmišljajući, samo sam nasula nekoliko kapi ovog nježnog i istovremeno moćnog ulja izravno na posjekotinu. Za par minuta, suprug podigne obrve i, u nevjerici, upita: „Više ne peče, što je ovo bilo?“.

Eto, tako sam otkrila analgetsko i protuupalno svojstvo eteričnog ulja Copaiba ☺.

Nakon toga sam napravila bočicu seruma za prvu pomoć i uvijek je držim u torbici, a jednu i u radionici ☺. Ovaj jednostavni i blagotvorni serum za prvu pomoć možete i sami pripraviti.

Prijedlog seruma za prvu pomoć kod manjih ogrebotina ili porezotina

U bočicu od 10 ml s kapaljkom ili pipetom stavila sam 6 kapi eteričnog ulja Copaiba, 4 kapi eteričnog ulja Tamjan i 4 kapi eteričnog ulja Lavanda. Ostatak bočice napunila sam baznim uljem V-6 Young Living. Ako nemate ovo bazno ulje, upotrijebite bilo koje bazno ulje koje imate kod kuće (npr. suncokret, badem i sl.). Jednostavno, vaš serum za prvu pomoć je gotov ☺

Saznajte i ostale zanimljivosti i prijedloge upotrebe ovog ulja u postu: Eterično ulje Copaiba.