Savjet – prestanite se zavaravati.

Prestanite uzgajati tu iluziju o patnji koju živite. Sami je stvarate. Ta varka, koju sami hranite, sprječava vas da ozbiljno, objektivno i realno promotrite i procijenite stanje svojeg tijela. Nekad je lakše zavaravati se, nego suočiti se. Tako vaši bolovi koriste tijelo kao svoj dom. I vi to sami podržavate. Ali, vaše tijelo ne mora biti dom nikakvoj boli. Odgovor? Izađite iz te samosažaljevajuće čahure – jednostavno, recite sami sebi da bol više nije dobrodošla u svetom hramu vašeg tijela. Odlučno, odrješito.

Pri tomu, naravno, nemojte zanemariti razliku između nelagode i bolesti. Kada kažete da ste bolesni, lijepite etiketu koja stalno potvrđuje slabo ili loše zdravlje. A ako osjećate nelagodu, vi jednostavno kažete da se u tom trenutku ne osjećate najbolje.

Izbjegavajte izjave poput „moja bolna leđa“, „moji bolovi“ ili sve me „stalno boli“. To su izjave kojima samo potvrđujete to stanje. To postaje opravdanje za neaktivnost. To hrani tu varku da ništa ne možete učiniti. To odražava izostanak volje. Uostalom, zapitajte se, zar zaista želite da ti bolovi budu stalno u vama i s vama?

Naprosto, koji je smisao u pothranjivanju vlastitih bolova? Što to znači? Ništa više i ništa manje od – izostanka volje. Traženje alibija da se ništa ne poduzme.

Kada se izostavi patnja iz svog rječnika, na to mjesto mogu doći izrazi zdravlja, mira i ljubavi. Ne zaboravite da vas Svemir cijelo vrijeme sluša, i uzvraća vam upravo onom energijom koju vi odašiljete. Zato neka to budu pozitivne misli, pozitivan stav, pa će i ono malo bolesti što vas je nekad zahvatilo postati lakše.

Iskoristite svoju energiju na najbolji mogući način, oslanjajući se o pozitivno.

Mislite ili još bolje izgovarajte „moja leđa su gipka“, „osjećam se dobro u svom tijelu“ ili „svakim danom sve sam zdravija“. Govorite to, čak i ako možda u to i ne vjerujete potpuno u tom trenutku. Takve izjave pomažu vam okrenuti pažnju pozitivnom stanju koje želite dostići.

I izaći iz štetnog samosažaljenja.